Jan des Bouvrie, Jack van Gelder en Aaf Brandt Corstius in nieuwe serie van 'Verborgen verleden'De NTR en producent BlazHoffski hebben de namen bekendgemaakt van de hoofdpersonen van de nieuwe serie van 'Verborgen verleden'. Dit najaar kunnen de volgende prominente Nederlanders worden gevolgd tijdens hun zoektocht naar hun familiegeschiedenis: interieurontwerper Jan des Bouvrie, columniste Aaf Brandt Corstius, presentator Ruben Nicolai, actrice Anna Drijver, sportjournalist Jack van Gelder, schrijfster Paulien Cornelisse, presentator Cornald Maas en historicus Herman Pleij.

 

In de NTR-serie proberen zij te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen of karaktertrekken herkennen de prominente Nederlanders in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen?

 

De zoektochten leiden altijd weer tot verrassende verhalen en ontnuchterende onthullingen. Soms heel ver terug in het verleden, soms veel dichterbij. Er zijn brave burgers, arme sloebers, avonturiers, welgestelden, criminelen, en zelfs staatshoofden onder de voorouders van de genoemde hoofdpersonen. Wie van wie afstamt, is vanaf september te zien bij de NTR!

 

Start: zaterdag 27 september 2014, 20.20 uur, Nederland 2.

 

Uitzendingen:

27 september: Jack van Gelder

4 oktober: Aaf Brandt Corstius

11 oktober: Cornald Maas

18 oktober: Ruben Nicolai

25 oktober: Paulien Cornelisse

1 november: Jan des Bouvrie

8 november: Anna Drijver

15 november: Herman Pleij

 

 

De afleveringen blijven na uitzending 30 dagen beschikbaar op Uitzending Gemist.


Vorige uitzending
NPO 2, 
Maandag 11 Mrt 2013, 12:10 - 12:58 (HH)

Bekende Nederlanders gaan op zoek naar hun familiegeschiedenis. Afl.: Joost Prinsen. Joost Prinsen is al vele jaren een bekende theater- en televisiepersoonlijkheid. Hij acteert, zingt, schrijft en presenteert. Bij een breed publiek is hij vooral bekend van televisieprogramma's als De Stratemakeropzeeshow, Het Klokhuis en Met het mes op tafel. Joost Prinsen komt met een duidelijke vraag. Klopt het verhaal dat in de familie de ronde doet over een joodse vrouw die door een Nederlandse soldaat uit Polen zou zijn gehaald in de tijd van Napoleon? En als dat klopt, wat zou dat dan betekend hebben voor de rest van zijn katholieke, Brabantse familie? Op zoek naar de antwoorden maakt Joost een lange reis: van Nederland naar Polen en Wit-Rusland om uiteindelijk toch weer in Nederland te eindigen.