Het NTR-programma Niks te gek! heeft een nieuw uitzendtijdstip. Vanaf 10 januari is het programma met Johan Overdevest elke vrijdag om 18.25 uur op Ned.2 te zien. In Niks te gek! helpt Johan Overdevest mensen met een verstandelijke beperking hun droom te realiseren. Vanaf 10 januari worden eerst acht bijzondere afleveringen herhaald. Vanaf 7 maart zijn gloednieuwe afleveringen te zien.


Afgelopen jaar won Niks te gek! in Wenen een Comeniuszegel, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door de Gesellschaft für Pädagogik und Information aan uitmuntende didactische (multi)mediaprojecten uit heel Europa. Ook werd Niks te gek! geselecteerd voor de Proud to Present sessie 2013 in Brussel. Het NTR-programma viel daar de eer te beurt om in de categorie Educatie ten voorbeeld te worden gesteld aan een keur van Europese televisiemakers.


Johan Overdevest is ook dit jaar weer veel te zien bij de NTR. Hij presenteert naast Niks te gek! ook de psychologische spelshowquiz Over de kop en werkt aan een nieuwe tv-serie over psychiatrische aandoeningen.

 

Eerstvolgende uitzendingen
Nederland 2, 
Vrijdag 25 Apr 2014, 18:25 - 18:55,

Mensen met een verstandelijke beperking proberen samen met Johan Overdevest hun droomwens te verwezenlijken. Iedere uitzending draait om het vervullen van een wens. Johan helpt daarbij, maar niet zomaar: de verstandelijk beperkte hoofdpersoon zal zelf moeten regelen dat zijn of haar wens in vervulling gaat. Johan coacht, troost, bevraagt, maakt lol en toont oprechte belangstelling.

Vorige uitzending
Nederland 2, 
Vrijdag 18 Apr 2014, 18:25 - 18:55,

Colin Huigen (20) uit Amsterdam sport veel en graag. Als atleet won hij in 2011 al eens een gouden medaille tijdens de zomerspelen van de Special Olympics. Sinds anderhalf jaar schaatst Colin ook; het is zijn grote wens om over drie jaar mee te doen aan de Special Olympics winterspelen. Met een van onze schaatskampioenen wil hij daarom graag zijn schaatstechniek verbeteren. Maar omdat de schaatsbanen inmiddels gesloten zijn, zou dat wel eens onhaalbaar kunnen zijn.

Colin schakelt met presentator Johan Overdevest de hulp van Sotsji Olympiër Carien Kleibeuker in. Zij maakt hem wegwijs op zijn nieuwe skeelers. Vanaf nu kan Colin de hele zomer doortrainen!
Voor zijn zus Linda heeft Colin ook nog een wens. Ze is net het huis uit gegaan en Colin mist haar. Met Johan organiseert hij voor haar een housewarming.
En dan vindt Johan ergens in Nederland toch nog een ijsbaan. Zou Colin dan toch met een Olympisch Kampioen op het ijs aan zijn bochtentechniek mogen werken?
Zonder dat hij het weet, staat Mark Tuitert al op hem te wachten.