Het NTR-programma Niks te gek! heeft een nieuw uitzendtijdstip. Vanaf 10 januari is het programma met Johan Overdevest elke vrijdag om 18.25 uur op Ned.2 te zien. In Niks te gek! helpt Johan Overdevest mensen met een verstandelijke beperking hun droom te realiseren. Vanaf 10 januari worden eerst acht bijzondere afleveringen herhaald. Vanaf 7 maart zijn gloednieuwe afleveringen te zien.


Afgelopen jaar won Niks te gek! in Wenen een Comeniuszegel, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door de Gesellschaft für Pädagogik und Information aan uitmuntende didactische (multi)mediaprojecten uit heel Europa. Ook werd Niks te gek! geselecteerd voor de Proud to Present sessie 2013 in Brussel. Het NTR-programma viel daar de eer te beurt om in de categorie Educatie ten voorbeeld te worden gesteld aan een keur van Europese televisiemakers.


Johan Overdevest is ook dit jaar weer veel te zien bij de NTR. Hij presenteert naast Niks te gek! ook de psychologische spelshowquiz Over de kop en werkt aan een nieuwe tv-serie over psychiatrische aandoeningen.

 

Vorige uitzending
NPO 2, 
Vrijdag 25 Apr 2014, 18:25 - 18:55

Olijfje Tolk (20) uit Haarlem heeft een bijzondere vorm van het syndroom van Down en autisme. Ze tekent bijna elke dag, het meest nog in de Japanse tekenstijl Manga. Graag zou Olijfje ooit eens een eigen boek illustreren; dat is haar grote wens. Ze is dol op de boeken van Paul van Loon, schrijver van onder meer De Griezelbus, Foeksia de Miniheks en Dolfje Weerwolfje. De auteur begon ooit als illustrator en Olijfje zou hem heel graag willen ontmoeten.

Met de hulp van presentator Johan Overdevest komt Olijfje via Van Loons uitgeverij met hem in contact. En hij heeft een grote verrassing voor Olijfje in petto!
Op haar beurt wil Olijfje familieleden verrassen die veel voor haar betekenen. Daarbij zet ze haar beeldende talenten volop in.