Deze radiocrimi is gebaseerd op de IRT-affaire, een van de grote Nederlandse politieke drama’s aan het einde van de vorige eeuw.

De Spin is geen historische reconstructie maar een interpretatie van de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden op het menselijk handelen. Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie. De grenzen tussen goed en kwaad verdampen wat uiteindelijk leidt tot een ethisch faillissement dat de Nederlandse politiek op haar grondvesten deed schudden.

Het schrijversteam van De Spin bestaat uit Jeroen Stout, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski. De regie is in handen van Jeroen Stout (De Moker) en Chris Bajema (Geluid Loopt). Hans Jansen componeerde de muziek. De Spin wordt geproduceerd door Palentino Media (Bommel, Het Bureau en De Moker).

De Spin is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mediafonds en de NPO. In totaal zijn er 70 afleveringen te beluisteren.

Vorige uitzending
NPO Radio 1, 
Vrijdag 5 Jul 2013, 00:45 - 01:00,

De container was leeg, het mega-transport bleek een fata morgana, de Directie een roze olifant. Maar het onderzoek van het RGM kon nog altijd tot de arrestatie leiden van Armin Oost. Korteling neemt zijn positie weer in, Jacqueline maakt een fikse promotie, Cor gaat met pensioen. Sherman moet met zijn verleden leven. Armin zingt Brel en Wytze staat met lege handen.

Uitzending Gemist
Naar uitzendinggemist.nlUitzending Gemist