Het Gouden Oog

De termijn voor inzendingen voor Het Gouden Oog, de NTR Onderwijs Mediaprijs voor de beste lesvideo, is verstreken. De jury buigt zich momenteel over de talrijke creatieve inzendingen. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de opening van de Nationale Onderwijsweek in Groningen, op maandag 29 september 2014.
Meer informatie over het openingssymposium van de OnderwijsWeek 2014 vind je hier >


De genomineerden
De jury heeft vergaderd en heeft de volgende inzenders van lesvideo's genomineerd voor Het Gouden Oog 2014:

 Bob Stel - Vathorst College Amersfoort
 Rob van Bakel - 2College Jozefmavo
 Alex Karlas & Kim Schonewille - Fioretti College Lisse

De genomineerden zijn inmiddels persoonlijk op de hoogte gesteld.

De prijs
De docent die de beste lesvideo heeft gemaakt wint de NTR Onderwijs Mediaprijs en krijgt de Gouden Oog-award én een nieuwe videocamera uitgereikt door de juryvoorzitter. Ook mag de winnaar onder begeleiding van professionele tv-makers een lesvideo komen maken bij de NTR.

De vakjury
In de jury nemen plaats: Maurice Lede, presentator van het NTR programma Het Klokhuis, Fleur Deuling, winnares van de TopTalent prijs 2013, onderwijs- en mediaexpert Matthijs Leendertse, Merel Gilsing, medewerker educatie bij Eye, Roeland Hiele, winnaar van Het Gouden Oog 2013, en Annelotte Lutterman, voorzitter LAKS. Internetexpert Danny Mekić is de voorzitter van de jury.

Het Gouden Oog
Evenals in de eerste editie 2013 staat ‘Het Gouden Oog’2014 in het teken van ‘flipping the classroom’; dé trend binnen het onderwijs waarin steeds meer docenten de mogelijkheden van digitale media en video benutten. Creatieve docenten hadden tot 5 september de tijd om hun zelfgemaakte lesvideo's in te sturen. De winnaar van Het Gouden Oog wordt gekozen door een vakjury.

NTR is met Schooltv meegegroeid met het onderwijs en heeft altijd ingespeeld op digitale ontwikkelingen, met de nieuwe Schooltv portal (schooltv.ntr.nl) als het meest recente wapenfeit. Als educatieve omroep wil de NTR innovatieve ontwikkelingen en kwaliteitsverbetering in het onderwijs stimuleren.

Blijf op de hoogte via Twitter met #HetGoudenOog of volg @Schooltv