Het Uur van de Wolf viert in 2015 zijn twintigste verjaardag! Voor een korte impressie van wat dit jaar te zien zal zijn, bekijk hier een preview.


We starten dit feestelijke jaar met een volle popmaand in februari: muziekdocumentaires op donderdag- èn vrijdagavond. Van blues tot disco, van eigen bodem en internationaal, gloednieuwe uitzendingen en eerdere favorieten. De acht films omvatten alles bij elkaar zo’n zestig jaar popmuziek. Bekijk de volledige agenda via deze link.

Uitzending Vandaag

NPO 3 & Zapp, 
Zaterdag 31 Jan 2015, 22:49 - 00:13

Op het podium was hij een extravagant geklede persoonlijkheid die contact kon maken met een 300.000-koppig publiek. Daarbuiten was hij een gevoelige man die naar huis belde omdat hij zijn katten even aan de lijn wilde. Deze tegenstelling vormt het hart van de documentaire Freddie Mercury – The great pretender .

Lees meer >>

Vorige uitzending
NPO 2, 
Zondag 11 Jan 2015, 17:10 - 18:09

Balletmeesters zijn de levende schakels tussen verleden en heden bij Het Nationale Ballet. Het erfgoed van vijftig jaar dans is in hun handen. Om die reden filmde regisseur Sonia Herman Dolz in het jubileumjaar van Het Nationale Ballet de repetities en uitvoeringen van het klassieke balletverhaal Giselle onder leiding van de balletmeesters Rachel Beaujean en Guillaume Graffin.