Februari, onze popmaand, is voorbij. Het was een groot succes. De acht muziekdocumentaires omvatten alles bij elkaar zo’n zestig jaar popmuziek. Van blues tot disco, van eigen bodem en internationaal, gloednieuwe uitzendingen en eerdere favorieten. Afleveringen terugkijken kan op deze pagina.

Het Uur van de Wolf viert in 2015 zijn twintigste verjaardag! Voor een korte impressie van wat dit jaar te zien zal zijn, bekijk hier een preview.

Eerstvolgende uitzendingen
NPO 2, 
Donderdag 23 Apr 2015, 23:00 - 23:54

Hij behoort tot de top van de Nederlandse striptekenaars, is bekroond en gelauwerd en werkte mee aan meer dan honderd titels, waarvan Agent327, Storm en De Rode Ridder de bekendste zijn: stripauteur en reclametekenaar Martin Lodewijk. De documentaire 'Martin Lodewijk en de Laatste Pagina' draait vooral om zijn laatste Agent327-album, 'De Daddy Vinci Code', dat al meer dan tien jaar wacht op voltooiing.

Vorige uitzending
NPO 2, 
Donderdag 9 Apr 2015, 23:05 - 00:00

Ze treden nog steeds overal ter wereld op: The Platters. En vaak klinken grote hits als Only You en The Great Pretender nog net als vijftig jaar geleden. Dat is opmerkelijk want van de oorspronkelijke leden van de succesvolle Amerikaanse zanggroep leeft niemand meer. Wel claimen veel zangers hun al dan niet vermeende rol. Zoals de in Den Haag woonachtige Gaynal Hodge. Hij vormde voor regisseur Ellen Blom het vertrekpunt voor de documentaire Only Me