Februari, onze popmaand, is voorbij. Het was een groot succes. De acht muziekdocumentaires omvatten alles bij elkaar zo’n zestig jaar popmuziek. Van blues tot disco, van eigen bodem en internationaal, gloednieuwe uitzendingen en eerdere favorieten. Afleveringen terugkijken kan op deze pagina.

Het Uur van de Wolf viert in 2015 zijn twintigste verjaardag! Voor een korte impressie van wat dit jaar te zien zal zijn, bekijk hier een preview.

Eerstvolgende uitzendingen
NPO 2, 
Donderdag 2 Apr 2015, 23:00 - 23:55

Extreme ervaringen en emoties staan centraal in het werk van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Haar heftige choreografieën zijn vrijwel zonder uitzondering heel persoonlijk. Haar werkwijze is niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers, maar ook van zichzelf, onvoorwaardelijke toewijding. Deze aanpak staat centraal in de documentaire The Lady in Black van Lisa Boerstra.

Vorige uitzending
NPO 2, 
Zondag 1 Mrt 2015, 13:59 - 14:54

Dick Matena is striptekenaar. Dat is voor hem niet alleen een vak, maar de beoefening van kunst. Van Donald Duck tot omstreden eigen werk als De Prediker en fameuze verstrippingen van literatuur als De Avonden en nu in de maak: Turks Fruit. Matena voelt zich miskend en ondergewaardeerd, vooral ook in financiële zin. Nu, op ruim 70-jarige leeftijd is hij nog altijd hard aan het werk, brood op de plank verdienen voor hem en zijn vrouw Nelleke. Matena is een heftig mens, somber, conflictueus, goed 'in het maken van vijanden'.