3 on stage: Amy Winehouse at Shepherds Bush

 

Uitzending: zaterdag 30 juli 2011, 22.15 uur op Nederland 3
Herhaling: zondag  31 juli, 00.10 uur op Nedederland 3.
 

In verband met het recente overlijden van de Britse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse herhaalt de NTR het concert dat Amy Winehouse gaf in maart 2007 in Shepherds Bush Empire te Londen.

 

Amy Winehouse, die jaar eigen nummers schreef, debuteerde in 2003 met het album Frank. In 2006 volgde haar tweede album Back to Black, waarvan vooral het eerste nummer Rehab een grote hit werd. Het nummer gaat over haar drankgebruik, dat er voor zorgt dat haar optredens regelmatig worden afgelast, of van slechte kwaliteit zijn. Desondanks wordt ook het nummer You know I’m no good een groot succes, en in 2008 won ze vijf Grammy Awards.

 

Het concert dat de NTR vanavond uitzendt vond plaats in maart 2007 in Shepherds Bush Empire te Londen en laat een zangeres in topvorm zien.

 

Dit concert werd eerder uitgezonden door de NPS in april 2008.

 


3OnStage: Concert at Sea

De NTR zendt op zaterdag 2 juli een verslag uit van Concert at Sea met optredens van de eerste festivaldag.Uitzending: zaterdag 2 juli 23.00 uur op Nederland 3
Website: www.ntr.nl/popmuziek

Onder de titel ‘3 on Stage’ zendt Nederland 3 diverse popfestivals en concerten uit.

De NTR zendt op zaterdag 2 juli een verslag uit van Concert at Sea met optredens van de eerste festivaldag. Met o.a. DI-RECT, Racoon en CØVER at SEA. CØVER at SEA is een nieuw programmaonderdeel op Concert at SEA. Gastheer BLØF opende samen met enkele muzikale vrienden het festival met een uniek concept. Uit een lijst van meer dan twintig liedjes aangedragen door de band kon iedereen via 3FM.nl bepalen welk nummers ze graag wilden horen op het festival.

Daarnaast aandacht voor het slechte weer waardoor de tweede dag kwam te vervallen. En dat terwijl vorig jaar de mussen van het dak vielen. In het programma blikken we daarom nog even terug op de hoogtepunten van vorig jaar.

Concert at SEA werd 6 jaar geleden opgericht door BLØf.

 


 

FESTIVAL MUNDIAL BIJ NTR OP TV EN RADIO

Vrijdag 24 Juni 2011

 

Al meer dan twee decennia staat Festival Mundial bekend om zijn mix van muziekstromingen en culturen uit de hele wereld en om de onvergetelijke sfeer. De 24e editie van Festival Mundial vindt op zaterdag 18 en zondag 19 juni plaats in het Leijpark in Tilburg. Het vernieuwde, maar zeker zo sfeervolle Festival Mundial biedt een verrassend en spannend programma. De NTR besteedt aandacht aan Festival Mundial in een speciale televisie uitzending op Nederland 2, en live programma’s op Radio6.
Nederland 2
In de uitzending van vrijdag 24 juni verkennen presentatoren Winfried Baijens en Andrew Makkinga het festival, interviewen de muzikanten en proeven de sfeer. Met optredens van Moby, Paolo Nutini, Lamb, de Sierra Leone's Refugee All Stars, Bombino, Salman Ahmad, Terrakota en vele anderen. (De acts zijn nog onder voorbehoud).

vrijdag 24 juni, 17.35 uur, Nederland 2
herhaling vrijdag 24 juni, 01.03 uur, Nederland 2
herhaling dinsdag 28 juni, 13.15 uur, Nederland 2


Radio 6
Festival Mundial is te beluisteren bij de NTR op Radio 6, op:
Zaterdag 18 en zondag 19 juni, 14.00 – 16.00 uur: JaBo Gumbo Show. Presentatie: Jaap Boots
Zaterdag 18 en zondag 19 juni, 16.00 – 18.00 uur: Wicked Jazz Sounds. Presentatie: Phil Horneman.
De programma’s komen live vanaf een zichtbare studio op het festivalterrein van Mundial. Met interviews met de optredende gasten, live sessies in de studio en live muziek van onder andere (onder voorbehoud) Aloe Blacc, Selah Sue, Mama’s Gun, Lamb en Jungle by night.
Zie ook www.radio6.nl

 
Uitzending Gemist NTR
Naar uitzendinggemist.nlUitzending Gemist